Antalya – kaunite randade ja mitmekesise ajalooga Türgi rannikulinn

Blog

Antalya on ilus rannikulinn, mis paikneb Türgi edelaosas. See on tuntud oma võrratute randade, kristallselge vee ja ajalooliste vaatamisväärsuste poolest ning on riigi üks populaarsemaid turismisihtkohti.

Kui plaanite Antalyat külastada, siis võite kindel olla, et seal leidub piisavalt kohti mida külastada ja tegevusi igale maitsele.

Eelkõige on Antalya tuntud oma randade poolest. Konyaalti rand ja Lara rand on kaks linna kõige populaarsemat randa. Mõlemat ääristavad restoranid, kohvikud ja baarid, mistõttu on need suurepärased kohad lõõgastumiseks ja päikese nautimiseks. Selge vee tõttu on need ideaalsed ka ujumiseks ja muudeks veespordialade harrastamiseks.

 

Ajaloo- ja kultuurihuvilistele pakub rannikulinn mitmeid ajaloolisi vaatamisväärsusi. Antalya vanalinn, mida tuntakse ka Kaleici nime all, on kohustuslik külastuspaik. See on ilus müüridega ümbritsetud linn, mis on täis kitsaid tänavaid, iidset arhitektuuri ja lummavaid vaateid Vahemerele. Kaleici linnast leiate Hadrianuse värava, iidse Rooma värava, mis pärineb 2. sajandist pKr.

Linnas asuvad ka Aspendose varemed, mis on suurejooneline näide antiik-Rooma arhitektuurist ja inseneriteadmistest. Aspendose linn rajati 10. sajandil eKr. ja hiljem vallutas selle Aleksander Suur. Aspendose varemed on nüüd populaarne turismisihtkoht, mis meelitab külastajaid kogu maailmast, kes tulevad imetlema selle hästi säilinud amfiteatrit ja teisi iidseid ehitisi.

Ajaloohuvilistel tuleks kindlasti külastada ka Antalya muuseumit. See on üks suurimaid muuseume Türgis ja seal on suur kollektsioon piirkonna iidsete tsivilisatsioonide, sealhulgas roomlaste, kreeklaste ja osmanite artefaktidest. Muuseumis on ka ilus aed ja suurepärane vaade merele.

Antalya on ka suurepärane koht sisseostude tegemiseks. Linnas on mitu moodsat kaubanduskeskust, sealhulgas TerraCity, Deepo Outlet Center ja Mall of Antalya. Need kaubanduskeskused pakuvad erinevaid kohalikke ja rahvusvahelisi kaubamärke, samuti leiate sealt restorane, kinosid ja muid meelelahutusvõimalusi.

Kes otsib traditsioonilisemaid ostuelamusi, peab kindlasti külastama kohalikke basaare. Suur Basaar on linna suurim ja kuulsaim basaar, kus saab osta suveniire, vürtse ja traditsioonilisi Türgi käsitööesemeid. Teine populaarne ostukoht on vanalinnas asuv Kaleici basaar, kus pakutakse mitmesuguseid tooteid alates ehetest kuni tekstiilideni.

Antalya on linn, mis pakub kõigile midagi. Kas teid huvitab ajalugu, kultuur, šoppamine või lihtsalt rannas lõõgastumine, seal on kõike seda. Linn on tuntud ka oma sooja külalislahkuse ja sõbralike kohalike elanike poolest, mistõttu on see suurepärane koht külastamiseks ja avastamiseks.

Loe lähemalt ka Alanya linna kohta siit.

Tags :

Jagage teistega :

Viimased postitused

Kas teil tekkis küsimusi?

Kõik meie koordinaatorid omavad isiklikku kogemust ilukirurgia vallas.

PROTSEDUURIDE PÄRING

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

BeautyTour on nelja ilukirurgia kliiniku ametlik esindaja Türgi populaarseimatesse kuurortlinnadesse Alanya ja Antalyasse.

Konsultatsioon

BeautyTour on nelja ilukirurgia kliiniku ametlik esindaja Türgi populaarseimatesse kuurortlinnadesse Alanya ja Antalyasse.

Konsultatsioon